Geboorte van Nayley

Geboorte van Nayley,

Vicky was nog niet zo heel lang geleden bevallen van de kleine Djaxx toen ze weer in verwachting bleek te zijn van hun 3de wondertje. Ik was 1 van de eerste die het wist en ik werd meteen gevraagd om ook de geboorte van dit lieve, kleine wondertje te fotograferen.

De intake vind plaats met 32,2 weken, dit niet zo zeer om elkaar te leren kennen maar meer om het geboorteplan en de wensen van de ouders te bespreken. Vicky gaat bevallen in het ziekenhuis in Heerlen. De kleine is nog een beetje eigenwijs en ligt nog met de billetjes naar beneden, als ze niet draait zal een inleiding of keizersnee noodzakelijk zijn. We gaan in eerste instantie natuurlijk uit van een gewone bevalling.

Zondag 18-2, 00:54 uur krijg ik een berichtje van Vicky. Waarschijnlijk is haar water gebroken, ze is op weg naar het ziekenhuis om te kijken of dat ook echt het geval is. Helaas blijkt het geen vruchtwater te zijn.

Om 04:30 uur mocht Vicky naar huis omdat de weeën gestopt zijn.

Omdat Esther (verloskundige) er zeker van is dat het water gebroken is gaan ze s ‘avonds terug naar het ziekenhuis. Door een testje onder de telescoop bleek toch dat de vliezen van Vicky gebroken zijn. Vicky word naar de verloskamer gebracht voor een CTG. De Weeën zijn er maar ze zijn nog niet consequent en sterk genoeg. Ze heeft nu 2 cm ontsluiting.

Om 23:15 uur lijken de weeën te stoppen, Vicky baalt enorm. Omdat de gynaecoloog het liefste ziet dat de kleine tot 37 weken blijft zitten geven ze geen weeën opwekkers.

Maandag 19-2 probeert Vicky op verschillende manieren de weeën op te wekken. Zo wandelt ze een paar keer om en om door het ziekenhuis. Tegen een uur of 20:00 begint het gelukkig weer wat te rommelen. Helaas zet het niet door.

Dinsdag 20-2 Om 09:02 uur Krijg ik weer een berichtje van Vicky. “Ik heb weeën” Ongeveer om de 5 min en houden ongeveer 1,5 min aan. Omdat er gevaar voor infectie is, kijken ze liever niet of de ontsluiting al gevorderd is.

Omdat de gynaecoloog toch vind dat de weeën niet sterk en consequent genoeg zijn, word Vicky om 15:21 uur uit het ziekenhuis ontslagen en moet ze thuis de weeën verder afwachten.

Thuis aangekomen beginnen de weeën al snel, ze komen om de 3 a 4 min en houden lang aan. Omdat de weeën erg pijnlijk zijn besluit Vicky te gaan douche, ze hoopt zo de weeën beter op te kunnen vangen. Na 10 minuutjes worden de weeën alleen maar heftiger en besluit ze de verloskundige te bellen voor advies. Esther wil toch graag even komen kijken en zegt rustig Vicky ‘s kant op te komen. 5 min later komt Vicky echter in een weeën storm terecht en heeft flinke persdrang. Vicky sms’t Esther dat ze persdrang heeft en Esther komt met spoed haar kant op. Eenmaal aangekomen rent ze naar binnen en legt alle spullen klaar die ze nodig heeft voor de bevalling. Ze vraagt Vicky onder de douche uit te komen want ze wil graag weten hoeveel ontsluiting ze heeft. Vicky heeft nu 4 cm ontsluiting. Omdat Ester het idee heeft dat het niet lang meer kan duren besluiten ze naar het geboortecentrum te gaan. Door de weeën storm krijgt Vicky nog maar heel weinig mee van wat er om haar heen gebeurd, Esther helpt haar met aankleden terwijl papa nog even snel alle spulletjes bij elkaar zoekt. Vicky besluit alvast samen met Esther naar het ziekenhuis te rijden en spreken met papa af dat hij zo snel mogelijk na komt.

In de auto blijven de weeën zich opvolgen, Esther helpt Vicky rustig door de weeën heen, dit helpt Vicky de focus te bewaren en niet in paniek te raken. Bij het ziekenhuis aangekomen pakt Esther een rolstoel en zet Vicky er snel in. Eenmaal boven aangekomen krijgt Vicky verloskamer 12 toegewezen. Ze worden verwelkomt door de verpleegkundige, die ziet meteen dat Vicky in een weeën storm zit en roept meteen de gynaecoloog erbij omdat Vicky graag een ruggenprik wilt. De verpleegkundige legt alvast het infuus aan. Intussen is papa Danny al gearriveerd en steunt Vicky daar waar hij maar kan.

De Gynaecoloog en assistent leggen Vicky uit hoe een ruggenprik in zijn werk gaat. Binnen nu en een uur zal deze gaan plaats vinden. Ook wil de gynaecoloog graag weten hoeveel cm ontsluiting ze nu heeft. Inmiddels heeft ze 4-5 cm en Vicky word aan de CTG gelegd.

Op dat moment word ik door Danny op de hoogte gebracht en vraagt hij of ik richting het geboortecentrum wil komen. Snel pak ik mijn spullen en ga ik richting het ziekenhuis.

Om 18:15 uur kom ik aan in het geboortecentrum van Heerlen. Vicky is door de weeën storm ontzettend misselijk en ze zit er echt doorheen. Gelukkig krijgt ze veel steun van Danny, Esther en de assistent gynaecologie. Het is meteen al duidelijk voor mij dat het heel snel gaat. Om 18:30 uur vraagt de assistent of de gynaecoloog nog even wilt kijken naar de ontsluiting alvorens ze naar onder gaat voor de ruggenprik. Ze geeft aan dat ze het gevoel heeft dat de ruggenprik misschien helemaal niet meer nodig is.

De Gynaecoloog voelt alleen nog maar een randje…ze heeft al ruim 9 cm. Snel word de O.K. afgebeld en alles klaar gezet voor de bevalling.

Om 18:36 uur heeft Vicky volledige ontsluiting en mag ze gaan persen. Na 3 flinke persweeën word dan ook om 18:39 uur een wolk van een dochter geboren.

Nayley is op 20-2-2018 om 18:39 met een zwangerschapsduur van 36,1 weken geboren in het geboortecentrum in Heerlen. Ze weegt 2930 gram en is 44 cm lang.


Lieve lieverds,

Wat ging het snel! Mooi om te zien dat jullie gezinnetje nu compleet is met een super mooi meisje. Wat ben ik blij dat ik op tijd binnen was en dit mooie moment weer met jullie mocht delen. Geniet van jullie kindjes en van elkaar, jullie zijn een prachtig gezinnetje.

Dikke kus Barbara (de fotograaf)


Blogs

Babyfotografie

Online Fotogalerij!